אינסטנט קואצ'ינג

קפה נמס זה לא קפה. בעולם כמעט לא שותים אותו. משום מה בארצנו הוא התאקלם והפך לברירת המחדל של המארח. עד אמצע שנות ה – 80 של המאה הקודמת כמעט ולא ניתן היה למצוא בארץ קפה מלבד הנמס והטורקי (שגם אותו כמעט לא שותים בעולם, בעיקר לא בטורקיה). אחד הדברים המצחיקים ביותר בעיני הם אלה הנכנסים לבית קפה (ולא חסרים לנו בתי קפה מצוינים בעירנו) ומזמינים…נס קפה. בטובים שבבתי הקפה האופציה הזו בכלל לא קיימת. בכמה מהם התעייפו כנראה מחינוך הקהל ומגישים את המשקה הדלוח הזה (גם כשהוא עשוי מהזן המגורען הוא עדין לא קפה). וכמובן שיש עוד כאלה שנשארו נאמנים לאבקה הזו שבאה בקופסה האדומה של עלית.

כדי לשתות קפה ראוי צריך להתאמץ קצת, וצריך סבלנות…אין אינסטנט ואין נסים אפילו אם קוראים לו "נס קפה".

הקפה הוא רק דוגמא אחת לתרבות האינסטנט. יש עוד דוגמאות רבות בתחום המזון, ובתחומים רבים אחרים. אבל תחום אחד לא יכול לעבור אינסטנטיזציה. תחום ההכשרה המקצועית. אם אתה רוצה להיות מוסיקאי, ספורטאי, רופא, רקדן, צייר, מורה, דייג, נגר, מכונאי, חשמלאי, אינסטלטור או פחח רכב…תצטרך ללמוד. לא קורס של חודש, אפילו לא קורס של חודשיים. תצטרך להשקיע בזה שנים.

אבל יש תחום אחד שבו כנראה מספיקה הכשרה של חודשיים (אולי קצת פחות) כדי לרכוש מקצוע – קואצ'ינג.

 זו מודעה שפרסם דווקא אחד מבתי הספר היותר נחשבים בז'אנר. נתעלם לרגע מהמילה המזעזעת "קואצ'ר" (כמדומני, אין עוד מילה שהמשתמש בה מפגין בורות בשתי שפות בו זמנית). תוך חודשיים ותוכל להתחיל לאמן אנשים? נו באמת.

אני מציע לאמץ את גישת האינסטנט הזו גם בהכשרה טייסים, רופאים, ופסיכולוגים, למה לא? אחת הסיבות שאנחנו מתיחסים ברצינות לטייסים, לרופאים, לפסיכולוגים ולעוד בעלי מקצוע היא שהם לוקחים את עצמם ברצינות. הם לוקחים ברצינות את המיון, את ההכשרה, את ההסמכה ואת ההתפתחות המקצועית לאורך הקריירה. מי שלא לוקח את עצמו ברצינות שלא יצפה שאחרים יקחו אותו ברצינות. כמו קפה נמס, שיודע שלעולם לא יהיה אספרסו.

17 תגובות על אינסטנט קואצ'ינג

  1. מאת Idan Bchor:

    …בום!
    וכמו שצביקה ציין – מה שהכי עצוב הוא שמאחורי המודעה הזו עומד אחד הגופי שעד היום החזקנו ממנו כאחד הרציניים והמקצועיים יותר בתחום.

  2. מאת ilansh:

    הדבר הטוב שהקואצ'ינג עשה זה שהוא החליף את הגישור באינסטנט הזה. זה תחום בעייתי מאוד. פרוץ וטרנדי. מה שנוצר הוא שיש הרבה מאוד אנשים שלומדים את זה ומעט שבאמת מתכוונים לעשות עם זה משהו ברצינות.

  3. פעם כשהייתי שומע מישהו אומר קואצ'ר הייתי נחרד, בעיקר כי הם לא באמת מתכוונים להכשיר אף נהג מרכבה ראוי. וגם אם כן, אין שום סיבה שזה ייקח חודשיים. מה יש לעשות שם – לרתום את הסוסים לעגלה, לעלות בצורה בטיחותית, להצליף בהם ולצעוק עליהם פקודות עד שהגעת ליעד שלך.

    אחרי שראיתי פרק או 2 באחת התוכניות של "הקואצ'ר של המדינה" הבנתי שהטעות היתה אצלי. קואצ'ר זה באמת לעלות על מרכבת הטרנד, לרתום אנשים לתהליך שאליו הוכשרת בצורה חלקית, לצעוק עליהם קצת ולדאוג שאתה תגיע למטרה הכלכלית שלך.

    אתם חושבים שקואצ'רים צריכים מאמנים אישיים בכדי להצליח יותר?

  4. שלום,
    מעולה. שמת את האצבע בתוך הפצע, לא על הפצע…
    זה מזכיר לי את תחילת דרכי בתחום ניהול הידע והלמידה הארגונית. כתבתי אז מאמר בשם "אינסטנט ניהול ידע.." ובו דברתי על ההבדל בין תכ'לס לאינסטנט.
    הנה כאן: http://www.notes.co.il/yigal/4540.asp.

  5. מאת יוסי:

    פעם, אחת היועצות הבכירות בארץ שאני מאוד מעריך אותה (לא, לא חנה :)), אמרה לי שכדי לקורא לעצמך מנחה קבוצות אתה צריך לעבוד לפחות 5 שנים בתחום, להנחות מגוון קבוצות, להתרסק ולעמוד על הרגליים כל פעם מחדש. רק אחרי מסלול הכשרה כזה + קבלת סופרוויז'ן שהוא שונה מקואצינינג כמו שהפועל תל אביב רחוקה מלזכות באליפות🙂, רק אז אתה יכול לקרוא לעצמך מנחה קבוצות.
    היום כל קוריצה מתחילה או אחת שמצוידת בסיליקון ואדי נקראת מנהלת הדרכה או מאמנת או יועצת (מה לעשות זה מקצועי נשי). בתפקידי הקודם פגשתי כמה כאלה, אלוהים ישמור. קפה נמס זה פרס נובל לעומת היכולות והידע המקצועי שלהן. אבל המנהלים מה זה התלהבו.
    נקווה שהשוק ישים סוף לתופעה המחליאה הזו. (לא של הקפה נמס – דרך אגב זה של קרונינג לא רע בכלל :))

  6. מאת גבי דרורי:

    השאלה אם לחכות שהטרנד יעבור או להצטרף לעגלה שטחית=
    אינסטנט.
    אני החלטתי להמשיך להיות אני מדריך יועץ מסייע ובעיקר לומד מהנועצים

  7. מאת מייק:

    מסכים עם צביקה במאת האחוזים. ועוד תוספת קטנה:
    הבעיה היא תרבותית. קפה נמס התפתח כצורך (אמריקאי, כמובן) במלחמת העולם, אבל למקומות אחרים הוא לא הגיע כל כך מהר. בתרבות צריכה, קטגורית האימפולס עובדת חזק מאד ויש לה צרכנים רבים. אני מסכים שזה לא הולך עם מקצוענות. לחלוטין לא.
    גם הצרכנים לא מבחינים בהבדל: מה לצרוך מהר ודחוף ומה לצרוך לאט ובמתינות. משהו השתבש והרב רוצה תשובות להכל מהר.
    באחת הביקורות שלי עם עולם ההדרכה אמרתי שמעט מאד דברים התקדמו בתחום הזה ברבות השנים ואין לנו יכולת ללמד אנשים משהו יותר מהר. אפשר "לחתוך" ולא ללמד, אבל אין קיצורי דרך אמיתיים.

  8. מאת גבי דרורי:

    אני מסכים עם מייק שאין קיצורי דרך.
    הסיבות קצת אחרות :
    בקבוצה יש לא רק דינמיקה של כאן ועכשיו.
    יש גם כתריסר מוחות ,מוכפלים בנסיון המצטבר
    ומנחה טוב.

    באימון האישי המודרני,אם אתה איש אשכולות, לפחות,
    אולי חווית השעה איתך יכולה להביא ללקוח שלך
    מספר תובנות לחיים.

    כמו שפגשתי בזה בתקופה האחרונה,
    אנשים שהשתעממתי כששתיתי איתם כוס קפה,
    בלי שהפסקו לדבר -סיפרו על הצלחתם כ- "קואוצ'רים".

  9. מאת יוסי:

    גבי
    אני מקווה שלפחות לא שתית נס🙂

  10. מאת mymodemsux2:

    מה יהיה?
    בסוף תכתוב את "שבעת החטאים של קואוצ'ינג"🙂

  11. מאת benziv:

    אני מאמינה בכל זאת באנשים.
    בסופו של דבר אני מבינה שהפריג' שקניתי, שהיה ממש במחיר מבצע – קצת מתקלף לו הצבע (אמת לאמיתה), ושהחברה החדשה שרכשתי, לדעתי, היא בעיקר חברה של עצמה (שקר לבן, רק לצורך הדוגמא) וכו'.
    בסופו של דבר, אנשים יבינו.
    מורי ורבי Edwin Nevis שממנו למדתי הרבה, נהג להגיד:
    TRUST THE PROCESS.
    וכנראה שהזמן יעשה את שלו, ויהיו כאלה שיבזבזו את כספם ואחרים שימיינו טוב יותר את מדריכהם/מוריהם/מאמניהם.
    עבורי, אין סיבה שאהיה מקצועית פחות. להיפך, עלי לדבוק במקצועיותי ולפתח אותה יותר.

  12. מאת shukikatz:

    לכל המעוניין
    סיימתי הרגע סדנה של 30 שעות אקדמאיותבקואצ'ינג בגישה שהיא הרבה יותר מתקדמת מהאחרות ולכן זקוקים לפחות זמן בכדי ללמוד אותה. מישהו מעוניין בקואוצ'ר? החברה בסדנה אמרו שאני אחד הטובים שהיו בקבוצה. מחיר הכרות במבצע עד סוף אוגוסט.

  13. מאת mymodemsux2:

    שמישהו ירצח בבקשה את המגיב שמעליי

  14. מאת Zvika Roll:

    מודם תרגע, לא צריך לרצוח אותו…מאחר ואני מכיר את שוקי היקר קל לי מאוד לתת עדות אופי במסגרת הערעור על העונש. לא הבחנת בהומור? שוקי הוא אחד היועצים המעמיקים והרציניים שאני מכיר. לא סדנה של 30 שעות אלא ניסיון של 30 שנה עומדים לזכותו. ונכון, הוא השתתף בסדנה של "אימון מוקיר", אבל זו הייתה סדנת אומן, למטיבי לכת, שהונחתה על ידי שתי אורחות מחו"ל, ולא "קורס הסמכה" מהז'אנר עליו כתבתי בפוסט.

  15. מאת Darko:

    קואצ'רים ושיווק רשתי (כן,זה פירמידה ופירמידה מחוץ לחוק) שמושתת על קואצ'רים שמנצלים חולשה של אנשים אחרים, זו תופעה שצריך למגר ממסכי הטלוויזיה בפרט ומקרב הציבור בכלל. זו הונאה לשמה.

    אני לא יודע על מי לרחם יותר על המאמן או על המאומן???

  16. מאת payadesign:

    hi
    nice web

    Direct Download Movies
    payadesign.wordpress.com
    dllmovie.gigfa.com//dllmovie

  17. מאת benziv:

    ובכל זאת, במחשבה שנייה… יש הרבה קונים לקפה נמס, לפעמים הוא נמכר במחירי מבצע. אני שותה רק תה צמחים ומים, לפעמים חוטאת בהפוך בבית קפה טוב, אבל שנים גדלתי על נס קפה. כנראה שיהיה מקום גם לנס וגם לקפה מעולה.
    ולגבי שוקי – מצטרפת לדעתו של צביקה ומגנה כל ניסיון לפגוע בו. אגב, ישבנו ליד אותו שולחן בהשתלמות, ולכן אני מעידה שגם שם שוקי היה מעמיק כרגיל. ולכן הוא Coach ולא קואצ'ר (השיבוש הישראלי).

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: